HU
MAGYAR
EN
ENGLISH
DE
DEUTSCH
RU
РУССКИЙ
KEZDŐLAP
Szobáink

Ajánlataink

   Országos csomagajánlataink    

 

 

Lakossági ajánlataink   

 

Látnivalók a környéken

 

 

Paksi Képtár
Kortárs művészeti intézmény, az állandó kiállítások mellett nagy volumenű, jelentős érdeklődésre számot tartó időszakos és vándorkiállítások tekinthetők meg a képtárban.A kortárs művészet kedvelőinek igazi kuriózum.
www.paksikeptar.hu


Paks Városi Múzeum
A szálloda szomszédságában található múzeum jelentős régészeti, történeti, néprajzi és képzőművészeti gyűjteménnyel rendelkezik. Külön hangsúlyt kap a római kori Lussonium emlékanyaga. Az állandó kiállítások mellett a főépületben rendszeresen tartanak időszaki tárlatokat. 2016 őszén nyílik a patinás Deák-ház, célja hogy bemutassa Deák Ferenc a városban töltött életét, szokásait, munkásságát.
www.varosimuzeum.hu
 


Szentlélek templom
Makovecz Imre által tervezett építmény, római katolikus templom. Az igazi építészeti különlegességnek számító templomon a népi építészet hagyományait a legmodernebb eszközökkel ötvözte. Ezen az épületen is, mint a művész legtöbb alkotásán a fa dominál. Bejáratánál két angyal áll őrt: a Világosság és a Sötétség Angyala.


Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogató Központ 

Az atomerőmű üzemi területe előzetes bejelentkezés alapján hétfőtől szombatig látogatható. A múzeum és az üzemi terület megtekintéséhez igénybe vehető idegenvezetés.
www.atomeromu.hu/hu/latogatoknak/ErkezesElott


Atomenergetikai Múzeum

Az Atomenergetikai Múzeum 2012 márciusában nyitotta meg kapuit. A kiállítás a paksi atomerőmű építkezési munkáinak és üzemeltetésének történetét, tárgyi emlékeit örökítik meg az 1960-as évektől napjainkig.
www.atomeromu.hu/hu/latogatoknak/AtomenergetikaiMuzeum


Lussonium – Római kori romkert
A mai Pakshoz tartozó Dunakömlőd területén, a valamikori Duna-meder fölé magasodó fennsíkon helyezkedik el a Római Birodalom idején katonai táborként működő, jelenleg romkertként látogatható Lussonium, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a paksi Dunakanyarra és a környékre.
www.lussonium.hu


Gárdonyi kilátó
Csodálatos panoráma a paksi Dunakanyarra a löszfal tetejéről.


Ürgemező
Közvetlenül a város nyugati szélénél terül el az Ürgemező nyílt homoki gyeppel, valamint kisebb-nagyobb buckaközi láprét foltokkal tarkított komplexe. A dimbes-dombos táj tökéletes helyszíne lovaglásnak, gyalogtúráknak és nordic walking sportnak egyaránt.


Imsósi erdő
A kikapcsolódás és relaxálás egyik legegyszerűbb módja a természetjárás, melynek kiváló helyszíne a város északi részén elterülő Imsósi erdő.


Duna-parti sétány
A szálloda szomszédságában található a Duna-parti korzó. A védett, több mint száz éves gesztenyefák közötti séta minden évszakban kellemes kikapcsolódást nyújt. Nyáron a kulturális élet egyik központja, az itt felállított vízi színpad színházi bemutatóknak, zenés, táncos előadásoknak a színhelye.


Sárgödör téri pincesor
Paks igazi gyöngyszeme, nevezetessége, közösségi rendezvényeinek hangulatos színhelye a Sárgödör téri pincesor. A présházak homlokzata korabeli, eredeti állapotot idéz. A szorosan egymáshoz illeszkedő házacskák barátságos hangulatot, a zöld cserjékkel, tarka virágokkal borított tágas tér pedig a közös mulatozás örömét, vidámságát villantja elénk.7030 Paks, Szent István tér 2. Tel.: + 36 75 530 600; +36 20 334 6681; +36 20 299 2606; Fax: + 36 75 530 610 e-mail: erzsebethotelpaks@npp.hu
© 2010 Hotel Erzsébet Nagy Szálloda **** Paks
ATOMIX